Zomerconcerten Heerde

De laatste jaren organiseert het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde in de periode voor de zomervakantie een aantal openlucht Zomeravondconcerten. Ook dit jaar is dat het geval, zowel in Wapenveld als in Heerde. 

Op donderdagavond 16 juni 2016 gaat Wilhelmina naar Wapenveld waar plaatsgenomen zal worden op het W.H. Van de Pollplein. Een week later, 23 juni, wordt het centrum van Heerde, het Dorpsplein, bezocht.

Alle onderdelen van Wilhelmina nemen deel aan de Zomeravondconcerten. De slagwerkgroep, de Percussiongroep Heerde, onder leiding van instructeur Henry Scholten, het B-orkest onder leiding van dirigent Rolf Dekker en het A-orkest onder leiding van dirigent Silva Soepboer. Op het programma staan bekende populaire en lekker in het gehoor liggende muziekwerken. Elk Zomeravondconcert wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle onderdelen.

Voor Wilhelmina is het Zomeravondconcert één van de manieren de inwoners en ondernemers te danken voor de (financiële) steun en betrokkenheid bij de muziekvereniging. Voor degenen die Wilhelmina nog niet, of wat minder goed, kennen is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om eens nader kennis te komen maken.

Het Zomeravondconcert begint telkens om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Bij slecht weer komt het te vervallen.

Zomeravond concerten Heerde 2016