Op donderdagavond 12 juli, organiseert Wilhelmina weer een Zomeravondconcert op het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de terrassen dan geopend, zodat het aanwezige publiek hierop kan plaatsnemen en onder het genot van een drankje en een hapje kan kijken en luisteren naar de verschillende optredens.

Aan dit Zomeravondconcert nemen alle onderdelen van Wilhelmina deel. De slagwerkgroep, de Percussiongroep Heerde, onder leiding van instructeur Henry Scholten en het A- en B-orkest, onder leiding van dirigent Silva Tichelaar-Soepboer. Het Zomeravondconcert wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle onderdelen. Op het programma staan bekende, populaire en lekker in het gehoor liggende muziekwerken.

Voor Wilhelmina is het Zomeravondconcert één van de manieren de inwoners en ondernemers te danken voor de (financiële) steun en betrokkenheid. Voor degenen die Wilhelmina nog niet of wat minder goed kennen is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om eens nader kennis te komen maken.

Het Zomeravondconcert op 12 juli 2018 begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Bij slecht weer komt het te vervallen.