Muziekonderwijs

Bij Wilhelmina vinden we de opleiding van nieuwe muzikanten enorm belangrijk.
We houden de opleidingskosten zo laag mogelijk: ieder lid krijgt een instrument van de vereniging in bruikleen (met uitzondering van de grote slagwerkinstrumenten mag je die ook mee naar huis nemen) en alle organisatie rondom het lessen wordt door vrijwilligers van de vereniging verzorgd. Je krijgt les van gediplomeerde docenten, die leuke en goede lessen geven op diverse koperblaasinstrumenten, saxofoons of slagwerk.
Wanneer je wilt beginnen met muziekles maak je een keuze uit de verschillende instrumenten die het orkest te bieden heeft. Als je nog niet weet welk instrument je leuk vindt, is het mogelijk om eerst verschillende instrumenten uit te proberen. Vanaf ongeveer 8 jaar kun je beginnen met het bespelen van een instrument. Als slagwerker kun je kiezen tussen een opleiding voor het orkest of voor de slagwerkgroep. Ben je jonger dan 8 jaar dan kun je alvast ervaring opdoen in onze gezellige blokfluitgroep.

De lessen worden gehouden in groepsverband. Dat is voor de meeste leerlingen veel leuker dan individueel lessen maar geeft je ook de uitdaging om je snel te ontwikkelen. Daarom zetten we in op een zo snel mogelijke toetreding tot de Wilhelminaband, ons startersorkest, want spelen in een orkest is erg leerzaam en ook erg leuk om te doen!
We bieden daarnaast ook de mogelijkheid om naast de groepslessen individueel les te nemen bij één van onze docenten, waarin je je nog verder kunt ontwikkelen en desgewenst toe kunt werken naar de landelijk geldende HaFaBra diploma’s.

 

Muzieklessen

De groepslessen vinden wekelijks plaats, met uitzondering van de weken die vallen in de landelijk/regionaal vastgestelde schoolvakanties en duren ongeveer een uur.

De huidige tarieven voor het volgen van muzieklessen, waarbij je meteen lid wordt van onze vereniging, zijn als volgt:
Standaard lidmaatschap voor alle verenigingsonderdelen:  €  50,00 per kwartaal
Blokfluitgroep (t/m 8 jaar):                                                         €  30,00 per kwartaal
Opleiding in groepsverband, inclusief gratis lidmaatschap: € 120,00 per kwartaal
Individueel les, naast de opleiding in groepsverband:           in overleg

Studiemateriaal wordt in overleg met de docent door de leerling zelf op eigen kosten aangeschaft. Ook dient de leerling over een eigen lessenaar te beschikken.
Kosten voor eventuele deelname aan landelijke examens, voor zowel het theoretische alsook het praktische gedeelte, worden op basis van de aan de vereniging in rekening gebrachte kosten doorberekend aan de leerling.
Voor leerlingen van 21 jaar of ouder worden de opleidingskosten van overheidswege belast met 21% BTW.
De hierboven genoemde bedragen worden per kwartaal per automatische incasso geïnd in de eerste maand van ieder kwartaal. Overige bepalingen worden genoemd in de bijlage van het aanmeldingsformulier.

Enthousiast geworden?

Hopelijk hebben we je weten te overtuigen dat samen muziek maken bij onze vereniging een hele leuke hobby is! Je kunt je nu direct aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier.

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met Erika Fuite via opleidingen@wilhelmina-heerde.nl