Winteravondconcert

Door 19 oktober, 2015A orkest, Nieuws, Wilhelmina
Winter avond concert Heerde

Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina organiseert op zaterdag 28 november 2015 weer een Winteravondconcert in de Johanneskerk te Heerde. Dit keer wordt hieraan, naast het A-orkest van Wilhelmina, medewerking verleend door het Gemengd koor Arioso en organist Menno Akse.

Het A-orkest van Wilhelmina staat onder leiding van dirigent Silva Soepboer, die weer een aantrekkelijk en gevarieerd muzikaal programma heeft samengesteld. Onder andere wordt de bekende en indrukwekkende Symfonie nr. 3 in mineur, opus 78, beter bekend als de Orgel Symfonie, van Camille Saint-Saëns uitgevoerd. Het laatste deel van deze symfonie, het Maestoso, bevat een magistrale solo op het kerkorgel, uitgevoerd door Menno Akse uit Punthorst.

Het Gemengd koor Arioso uit Heerde,  onder muzikale leiding van dirigente Jenny van Ark-de Leeuw, heeft een heel divers repertoire, met o.a. musical-muziek, geestelijke en  en populaire muziek, zowel Nederlands- als Engelstalig. De naam “Arioso” komt uit de muziekwereld en betekent een melodie als “tussenstuk” in een groter muziekwerk, een muzikaal intermezzo.

Datum zaterdag 28 november 2015
Locatie Johanneskerk te Heerde
Aanvang 20.00 uur (kerk open vanaf 19:30 uur)
Entree € 7,50 per persoon.

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij:

– Dick & Dick & Co. aan de Dorpsstraat 21 te Heerde,
– Van Aarst Bang & Olufsen aan de Bonenburgerlaan 9-11 te Heerde,
– Toeristisch Informatiepunt Heerde aan de Bonenburgerlaan 6 te Heerde en
– Boekwinkel Shalom aan de Klapperdijk 36 te Wapenveld

151128 Menno Akse Arioso Heerde Concert

Winter avond concert Heerde