De Wilhelminaband gaat van start

Door 10 oktober, 2021Nieuws, Wilhelmina

De Wilhelminaband is gestart. Deze nieuwe jeugdband is een initiatief van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina en bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar met weinig tot geen muzikale ervaring. ‘Steeds vaker merken we dat kinderen het liefst direct samen willen spelen zonder eerst jaren les te hebben gehad. Dat kan nu!’ vertelt Erika Fuite van Wilhelmina.

‘We hebben dit unieke concept voor de hele regio van Hattem tot Vaassen uitgedacht en waren daarbij op zoek naar een enthousiaste partner in dit leuke avontuur. In Cultuurplein heeft Wilhelmina een prettige en goede samenwerkingspartner gevonden.’ gaat Erika verder. Renske Spijker van Cultuurplein vult haar aan: “Beide organisaties zijn heel blij dat ze samen deze toffe band gaan starten. Want samen muziek maken en optreden, is toch het allerleukst?!’

Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud is dit een geweldige kans om in een band met blazers, gitaristen, toetsenisten en zangers/zangeressen te gaan spelen.  Ervaring op een instrument is niet nodig. Wel wordt er natuurlijk inzet verwacht.  Als kinderen al lessen volgen bij Cultuurplein of elders kunnen ze ook lid worden van de Wilhelminaband.  De bandleden krijgen gezamenlijk les op woensdag van 13.45 – 14.15 uur en vrijdag van 17.30 – 18.15 uur. Op woensdag is er ruimte voor kinderen die trompet, trombone, hoorn of een ander blaasinstrument willen spelen. Deze instrumenten krijgen de bandleden in bruikleen van Wilhelmina. Op vrijdag krijgen de kinderen een bandrepetitie, waarbij ook jonge gitaristen, slagwerkers, toetsenisten, zangers en zangeressen van harte welkom zijn. Zo kan iedereen met zijn of haar eigen instrument in deze band spelen en straks leuke optredens geven. De band wordt begeleid door twee enthousiaste en ervaren docenten.

Rond deze band werkt Wilhelmina niet alleen samen met Cultuurplein maar ook met rapper Young Teach. Hij schreef er zelfs een speciale rap voor. Dus dikke kans dat je een keer met een echte rapper op het podium staat!

Voor aanmelding of vragen kan men contact opnemen met Erika Fuite (06-23093132 Wilhelmina), Renske Spijker (06-12243400 Cultuurplein) of per mail naar wilhelminaband@gmail.com