Wilhelmina bij Vosbergen

Door 17 september, 2022A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Het prachtige landgoed Vosbergen zal op zaterdagmiddag 1 oktober vanaf 15.00 uur wederom het sfeervolle decor zijn voor ‘Wilhelmina bij Vosbergen’, een concert van het orkest van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina.

Tijdens dit concert kunt u genieten van muziek uit alle windstreken van de wereld. Het orkest van Wilhelmina gaat onder andere, net als Jules Verne in 80 dagen, de wereld rond. Daarnaast zullen bekende musical melodieën ten gehore worden gebracht. Ook geeft Wilhelmina wederom een podium aan een aantal leerlingen van het Cultuurplein, voor het publiek dus zeker de moeite waard om dit diverse muzikale aanbod te komen beluisteren.

Het orkest staat sinds kort onder leiding van de 52-jarige René Bos uit Kampen die we graag eens even wat nader voorstellen.

Muziek werd René met de paplepel ingegoten en volgens de vader-op-zoon traditie werd hij lid van het Stedelijk Orkest in Kampen. Eerst op trompet, later op es bas en uiteindelijk op trombone.

Door het leiden van het dweilorkest werd zijn interesse in het dirigeren groter en nadat hij een cursus assistent-dirigent bij Wim Rouw (o.a. oud kleinkoper docent van een aantal leden van Wilhelmina) volgde, kreeg dit snel een vervolg aan het conservatorium in Zwolle. Daar heeft René les gehad van Gert Janssen, Thijmen Botma, Alex Schillings en af en toe ook van Arnold Span (oud- dirigent van Wilhelmina). Als steunvak studeerde René trombone bij Jilt Jansma.

Het eerste orkest wat René dirigeerde was het Kamper Trompetterkorps dat regelmatig marsoptredens en taptoes verzorgd. Voor deze vereniging arrangeerde hij de muziekstukken en zij wonnen daarmee 2x achtereenvolgens een gouden medaille op het Wereld Muziek Concours.

Daarna dirigeerde René concertorkesten in o.a. Kampen, Zwolle, Schoonebeek, Harderwijk, Beekbergen en Den Ham.

Momenteel dirigeert René, naast Wilhelmina, fanfare De Bazuin in Meppel. Ook arrangeert hij regelmatig voor zowel de senioren en de jeugd van het Kamper Trompetterkorps als voor de orkesten die hij dirigeert.

Nu we als orkest zijnde René een beetje hebben leren kennen en vice versa, vroegen we hem eens naar een reactie over zijn kennismaking bij Wilhelmina. Hij zei daar het volgende over: “Wilhelmina is als orkest een begrip in de regio en het leek mij fantastisch om zo’n legendarische club te gaan leiden. Ik hoop met het orkest vooral mooie, uitdagende en/of spectaculaire concerten te geven waarmee we ons publiek kunnen vermaken. Mijn eerste ontmoeting met Wilhelmina is van jaren geleden tijdens een Rabo Night of the Proms. Het orkest stond toen onder leiding van Bart van den Brink en ik werd uitgenodigd door de dirigent van de koren (Marten van der Worp). De energie spatte van het podium en het zou mooi zijn als we dat zouden kunnen bereiken. Het Heerdelijk Festival was wat mij betreft een prima aftrap van onze samenwerking.”

Vanuit de vereniging sluiten we volop aan in deze prettige samenwerking. We kijken uit naar de toekomst met daarbij als eerstvolgende optreden  ‘Wilhelmina bij Vosbergen’ op 1 oktober.

We hopen op u op 1 oktober vanaf 15.00 uur van harte te mogen verwelkomen in de prachtige ambiance van landgoed Vosbergen.