Wilhelmina behaalt 1e prijs

Door 26 november, 2016Nieuws, Wilhelmina
161126-wilhelmina-behaalt-1e-prijs

Afgelopen zaterdag 26 november nam het A-orkest van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde deel aan het muziekconcours in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Dit concours werd georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisaties. Wilhelmina, onder leiding van dirigent Silva Tichelaar-Soepboer, kwam uit in de 1e divisie fanfare en behaalde weer een mooie 1e prijs.

Wilhelmina begon met het inspeelwerk “Concert Prelude” van componist Philip Sparke, dat voor de door de organisatie beschikbaar gestelde dagprijs werd beoordeeld met 86 punten. Hierna werden de muziekwerken “D-Day” van de Nederlandse componist Alex Poelman en “John O’Gaunt” van componist Gilbert Vinter in een arrangement van Marten van der Wal uitgevoerd. De jury, bestaande uit Gert Buitenhuis, Rob Goorhuis (voorzitter) en Jacob de Haan, beoordeelde de uitvoering van deze werken met gemiddeld 80 punten, een 1e prijs.

Tijdens het afsluitende gezamenlijke etentje constateert een tevreden voorzitter van Wilhelmina, Henri Gelderman, dat het A-orkest met dit resultaat heeft voldaan aan de verwachtingen vooraf. Het orkest heeft zich weten te handhaven in de 1e divisie en dat is volgens hem, gelet op het feit dat het voor een groot aantal muzikanten de eerste concourservaring was, een goede prestatie te noemen. De voorzitter dankte tenslotte dirigent Silva Tichelaar-Soepboer en de leden voor de inzet de afgelopen maanden.