Voorjaarsconcert Wilhelmina Heerde

Alle onderdelen van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde presenteren zich traditiegetrouw tijdens het Voorjaarsconcert. Dit jaar is dat op zaterdagavond 5 maart in de theaterzaal van het Dorpshuis in het MFA De Heerd te Heerde.

Het programma, met als thema’s muziek, kunst, poëzie en film, kent, zoals altijd, voor elk wat wils. Deze avond is uitermate geschikt voor de (groot)ouders, vrienden en bekenden, etc. van de muzikanten en andere belangstellenden, om de vorderingen van de verschillende verenigingsonderdelen en de leden daadwerkelijk te horen en te zien. Het Voorjaarsconcert is eveneens een prima gelegenheid voor belangstellende nieuwe leden en/of leerlingen voor een nadere kennismaking met Wilhelmina. De presentatie is deze avond weer in handen van Ron Groothuis.

Eerst laten de leerlingen van de eigen muziekopleiding van Wilhelmina horen wat er al mogelijk is op een blaasinstrument, ook als je nog maar kort les hebt. Daarna is het de beurt aan de muzikanten van het B-orkest onder leiding van dirigent Rolf Dekkers. Het programma voor de pauze wordt afgesloten door de Slagwerk Kids Club en de Percussiongroep Heerde, onder leiding van instructeur Henry Scholten. Deze onderdelen hebben ook nu weer een leuk en aantrekkelijk programma samengesteld

In de pauze wordt een verloting gehouden waarbij mooie prijzen zijn te winnen. De opbrengst van deze verloting is bestemd voor het jaarlijkse studieweekend van het B-orkest.

Na de pauze neemt het A-orkest plaats op het podium, dat, onder leiding van dirigent Silva Soepboer, een gevarieerd en aansprekend programma ten gehore zal brengen.

Het Voorjaarsconcert vindt plaats op zaterdagavond 5 maart 2016 in het Dorpshuis in de MFA De Heerd in Heerde en begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). De toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon, maar donateurs en Club van 100-leden hebben vrije toegang op vertoon van hun kaart.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor van Wilhelmina, Koninklijke W. van der Most B.V. te Heerde.

Datum: Zaterdag 5 maart 2016
Locatie: Theaterzaal de Heerd te Heerde
Aanvang: 19:30 uur (zaal open vanaf 19:00 uur)
Toegang: € 5,- per persoon (Club-van-100 en donateurs vrij toegang)