Mooi Verenigingsconcert Wilhelmina

Op zaterdag 3 maart 2018 presenteerden zich alle onderdelen van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina tijdens het jaarlijkse Verenigingsconcert in de theaterzaal van het Dorpshuis in de MFA De Heerd. Nadat het koperensemble het Wilhelmus had gespeeld, heette voorzitter Henri Gelderman alle aanwezigen van harte welkom en blikte hij kort terug op het afgelopen jaar. Hierna gaf hij de microfoon aan de presentator/gastheer Ron Groothuis.

Vervolgens was het podium voor de Percussiongroep Heerde, onder leiding van instructeur/dirigent Henry Scholten. Dit optreden werd gekenmerkt door de opzwepende Braziliaanse sambamuziek, waarbij diverse veelzijdige slagwerkinstrumenten werden gebruikt. Hierna was het de beurt aan het B-orkest van Wilhelmina, dit keer onder leiding van dirigent Silva Tichelaar-Soepboer, omdat dirigent Rolf Dekker plotseling verhinderd was. Het B-orkest had een mooi en gevarieerd muzikaal programma samengesteld. Vertederend was het eerste optreden van de allerjongste muzikanten van Wilhelmina, Lieke, Loïs en Quinn, die lieten horen dat samen muziek maken al heel snel na het starten van de muzieklessen goed mogelijk is.

v.l.n.r. Lieke, Quinn en Loïs

Na de pauze trad het A-orkest, onder leiding van dirigent Silva Soepboer, op. Het A-orkest bracht een gevarieerd programma ten gehore. Dit jaar werd hieraan medewerking verleend door zangeres Anne Doeleman. Zij bracht, begeleid door het A-orkest van Wilhelmina, een drietal prachtige nummers ten gehore: Don’t cry for me Argentina, Streetlife en Gabriella’s Song. Duidelijk te horen was dat Anne uit een muzikaal gezin komt en van kinds af aan veel bezig is met (samen) muziek maken. Zij studeert op dit moment aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Tijdens het optreden van het A-orkest werden een aantal jubilarissen en hun partners door de voorzitter in het zonnetje gezet. Margreet Castermans (saxofoon) en Gerrit Haas (hoorn) waren 50 jaar actief lid en muzikant bij Wilhelmina. Beiden kregen daarvoor de bijbehorende KNMO-jubileumspeld en -oorkonde uitgereikt. Daarnaast was Wim van Dijk (bas) maar liefst 70 jaar (!!!!!) lid van Wilhelmina. Omdat hij echter ziek was, vindt zijn huldiging op een later moment plaats.

De jubilarissen van Wilhelmina: Margreet Castermans en Gerrit Haas met hun partner.

Na afloop dankte voorzitter Henri Gelderman iedereen, die op welke wijze dan ook, had meegewerkt aan het welslagen van dit Verenigingsconcert. Verder dankte hij alle aanwezigen voor hun komst en nodigde hij iedereen uit voor de komende activiteiten van Wilhelmina.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van Wilhelmina: Koninklijke Van der Most B.V., Van Aarst – Televisie | Audio | Witgoed en Bloemsierkunst De Groot in Heerde.