Verenigingsconcert 2015 Heerde

Op zaterdagavond 13 juni 2015 vindt het Verenigingsconcert van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde plaats, voor het eerst in de prachtige nieuwe theater- en concertzaal van het Dorpshuis te Heerde.

Verenigingsconcert
Normaal gesproken presenteren alle onderdelen van Wilhelmina zich begin maart van ieder jaar tijdens het Voorjaarsconcert. Maar dit jaar heeft Wilhelmina hiermee speciaal gewacht tot het moment dat de nieuwe MFA de Heerd in gebruik was genomen en om misverstanden te voorkomen is de naam van het concert voor deze keer gewijzigd in Verenigingsconcert, maar het programma is hetzelfde.

Dat programma kent, zoals altijd, voor elk wat wils. Deze avond is uitermate geschikt voor de supporters, de (groot)ouders, vrienden en bekenden, etc. van de muzikanten en andere belangstellenden.  Aangezien dit het eerste concert van Wilhelmina in de Heerd is, is het direct een mooie gelegenheid om nu al te kijken hoe mooi de Rabo-zaal van het Dorpshuis is geworden en vooral om te luisteren hoe deze zal klinken. De presentatie deze avond is weer in vertrouwde handen van Ron Groothuis.

Programma
Na de opening volgt het optreden van de Slagwerk Kids Club en de Percussion Groep Heerde, beide onder leiding van  instructeur Henry Scholten. Ook de allerjongste muzikanten van het B-orkest van Wilhelmina, onder leiding van dirigent Rolf Dekker, komen voor de pauze aan de beurt. Zij zullen met een leuk programma het publiek laten horen welke muzikale vorderingen zij inmiddels hebben gemaakt.

Na de pauze volgt dan het optreden van het A-orkest onder leiding van dirigent Silva Soepboer. Het A-orkest zal een gevarieerd en aantrekkelijk muzikaal programma ten gehore brengen met o.a. bekende nummers zoals Sir Duke en Mac Arthur Park. De avond wordt muzikaal afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle onderdelen van Wilhelmina.

Nieuwe Dorpshuis te Heerde
Het Verenigingsconcert is op zaterdagavond 13 juni 2015 in de Rabozaal van het Dorpshuis te Heerde in MFA de Heerd aan de Van Meurslaan in Heerde. Het concert begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) en de entreeprijs bedraagt € 5,– per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben vrij toegang, evenals  de donateurs en de Club van 100-leden van Wilhelmina op vertoon van hun kaart.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Van der Most B.V. Van Aarst Bang & Olufsen en Bloemsierkunst De Groot in Heerde, en Restaurant ’t Soerel in Epe.