veluws-muziekspektakel-2016-n

Op zaterdag 29 oktober organiseerde het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde het Veluws Muziek Spektakel. Maar liefst 10, meest Veluwse, orkesten verzorgden, verspreid over de middag en avond, een optreden in de concertzaal van het Dorpshuis in de MFA de Heerd in Heerde.  

Elk orkest bracht een muzikaal programma ten gehore bestaande uit werken die horen bij het muzikaal niveau, gerelateerd aan de divisie waarin het uitkomt. Minimaal één muziekwerk uit dit programma moest worden beoordeeld door een deskundig jurylid. Deze rol werd op deskundige wijze ingevuld door de bekende dirigent, muziekpedagoog, kornettist en trompettist Danny Oosterman uit Aarlanderveen. Hij voorzag de te beoordelen werken van een positief kritisch en opbouwend commentaar dat hij vastlegde in een schriftelijk verslag voor elk deelnemend orkest. De presentatie werd verzorgd door Willy Jansen en Bea van den Berge. Aan de eind van het programma kon de volgende uitslag worden genoteerd:

Brassband Zalk (B-orkest), brassband introductie divisie: –
La Fraternité Brummen, harmonie 5e divisie: –
Crescendo Muiden, fanfare 4e divisie: 82,75 punten
OLTO Loenen, harmonie 2e divisie: 82,25 punten
De Vriendenkring Klarenbeek, harmonie 4e divisie: 81,5 punten
De Bazuin Ommen, fanfare 4e divisie: 80 punten
De Bazuin Zwolle, harmonie 3e divisie: 89 punten
Brassband Apeldoorn, brassband 3e divisie:84,25 punten
Soli Deo Gloria Heerde, fanfare 2e divisie: 85 punten
Wilhelmina Heerde, fanfare 1e divisie: 84,5 punten.

De voorzitter van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde sloot het Veluws Muziek Spektakel af. Hij dankte de deelnemende orkesten en dirigenten voor de deelname en de bezoekers voor hun aanwezigheid. Verder dankte hij iedereen die betrokken was bij de prima verzorgde organisatie van het muziekfestival en zei trots te zijn op Wilhelmina als organiserende vereniging.

Het Veluws Muziek Spektakel werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het platform Kunst en Cultuur Gelderland in het kader van het project “Schijnwerpers op de Veluwe”.