Sfeervol winterconcert

Door 16 december, 2013A orkest, B orkest, Nieuws, Wilhelmina
Sfeervol winterconcert Wilhelmina

Afgelopen zaterdag 14 december organiseerde het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina voor de eerste maal het Winterconcert in de Johanneskerk te Heerde. Naast het A-orkest onder leiding van dirigent Silva Soepboer, werd medewerking verleend door organist Menno Akse uit Punthorst en de band G.R.O.W. uit Wezep.

De bezoekers van het Winterconcert werden meteen in de juiste sfeer gebracht. Buiten de kerk waren vuurkorven geplaatst en de bezoekers werden muzikaal welkom geheten door ensembles samengesteld uit leden van het B- en C-orkest van Wilhelmina. Deze ensembles, die een aantal kerstliedjes ten gehore brachten, stonden onder leiding van dirigent Ymkje Hellinga.

De voorzitter van Wilhelmina, Henri Gelderman, opende het Winterconcert en heette alle aanwezigen van harte welkom. Vervolgens overhandigde hij de microfoon aan de presentator, Ron Groothuis, die de te spelen werken voorzag van een korte toelichting.

Op het programma stond o.a. de bekende Orgel Symfonie van de Franse componist Camille Saint-Saëns in een bewerking van Jan Nellestijn. Organist Menno Akse voerde dit magistrale werk uit samen met het A-orkest van Wilhelmina, waarbij hij het mooie kerkorgel in de Johanneskerk op voortreffelijke wijze bespeelde. Verder liet de organist met een tweetal werken horen dat hij ook solo prima uit de voeten kon op dit kerkorgel.

Vervolgens werd het muzikale programma kort onderbroken. De heer Henk Veldman van de Rabobank Noord Veluwe trad naar voren en deelde mee dat de Rabobank ook in Heerde maatschappelijk zeer betrokken is en daarom veel lokale activiteiten financieel ondersteund. De Rabo Ambassadeur voor Heerde overhandigde vervolgens een cheque van maar liefst € 1.000,– aan de voorzitter van Wilhelmina. Deze dankte op zijn beurt de heer Veldman hartelijk voor deze financiële bijdrage uit het RaboFonds en gaf aan dat het bedrag besteed gaat worden aan de aanschaf van instrumenten voor  nieuwe jeugdleden.

Hierna was het de beurt aan de band G.R.O.W., bestaande uit een zangeres en vier mannelijke bandleden. De band bracht een aantal gevarieerde bewerkte en eigen nummers ten gehore, waarbij overduidelijk bleek dat G.R.O.W. een zeer getalenteerde band is.

Tenslotte werd ook nog gezamenlijk opgetreden. Het A-orkest van Wilhelmina bracht o.a. samen met G.R.O.W. het prachtige en bekende I heard the Bells on Christmas Day. Muzikaal werd afgesloten met “Music” van John Miles, uitgevoerd door alle medewerkenden compleet met kerkorgel. Het werd een prachtige muzikale finale van een sfeervol Winterconcert. Of zoals één van de bezoekers van het Winterconcert het omschreef:  “Van de grote finale Music kreeg ik echt kippenvel. Superavond!”