PercussiongroepPercussiongroep Heerde is de slagwerkgroep van Wilhelmina. Men speelt op ongestemd slagwerk. De groep heeft ca. 15 leden en staat vanaf maart 2012 onder de muzikale leiding van Henry Scholten. Vanuit een traditionele invalshoek zijn de slagwerkers een aantal jaar geleden met de komst van Henry Scholten een andere weg ingeslagen. Het instrumentarium is vernieuwd en het muzikale repertoire is volledig aangepast.

Hoewel iedereen natuurlijk z\’n voorkeuren heeft, streven we er naar dat ieder lid op ieder instrument (of dit nu snaredrum, bongo of pauken is) kan en mag spelen. Dit begint al bij de jongste slagwerkleerlingen en houdt het voor iedereen uitdagend en afwisselend. Voor de Percussiongroep wordt een A-diploma of gelijkwaardige muzikale bekwaamheid vereist. Leerlingen starten Slagwerkkidsgroep om het samenspel en de technische uitvoering onder de knie te krijgen.

De percussion groep repeteert iedere dinsdag avond van 19:45 – 21:45. Voor meer informatie kunt u terecht bij Henry Scholten; 038 4477046