Night of the Music

Door 5 september, 2023A orkest, Nieuws

Herinnert u het zich nog?

We gaan 25 jaar terug in de tijd, naar 1998. Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde bestaat 100 jaar en organiseert daarom een aantal evenementen. Op 8 april 1998 is er in Heerde voor de eerste maal een Night of the Music. De Burgemeester Faberhal is hiervoor omgetoverd tot een grote concertzaal met een groot podium en een professionele licht- en geluidsinstallatie. Het concept van de non-stop avondvullende muzikale happening viel bijzonder in de smaak bij het vele publiek dat uitbundig meezong met de veelal bekende muzikale werken. Die interactie had ook zijn uitwerking op de deelnemers. Bekende Nederlandse en Heerder artiesten, zangkoren, een covermuziekband en niet in de laatste plaats de muzikanten van Wilhelmina, iedereen was enthousiast. Het bleek zo’n groot succes dat in de periode van 2000 tot 2006 in totaal nog 4 keer dit muzikaal grootse evenement door Wilhelmina werd georganiseerd. Ook daarna bleef Wilhelmina succesvolle grootschalige muziekevenementen organiseren, zoals bijvoorbeeld Veluwe AmuZant.

Terug naar 2023. Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina viert haar 125-jarig jubileum met verschillende activiteiten door het hele jubileumjaar. Zo is het orkest een dag naar het Wilhelminapark in Wormerveer geweest en heeft er een fantastisch jubileumconcert plaatsgevonden in de prachtige ambiance van de tuinen van kasteel Vosbergen.
Op veler verzoek, van eigen leden maar ook van de bezoekers van de eerdere edities organiseert Wilhelmina in haar jubileumjaar weer een Night of the Music! Ook nu met een non-stop muzikaal programma bestaande uit een mix van bekende en populaire muziek. Wederom met landelijk en lokaal bekende artiesten, een groot zangkoor en een combo. Daarnaast is het orkest vanaf de zomer aangevuld met vele oud leden die weer plaats nemen in het orkest en mee zullen doen met dit unieke concert, een gezellig muzikaal weerzien!
De organisatie is er opnieuw in geslaagd een muzikaal boeiend en veelzijdig programma samen te stellen en alle deelnemers hebben er enorm veel zin in om er een groot muzikaal feest van te maken samen.
Voor deze editie van the Night of the Music heeft de organisatie Leona Philippo weten vast te leggen. Leona is bekend van the Voice of Holland waar zij in 2012 winnares werd en daarnaast is zij zelfs de winnares van Maestro geworden in 2016!
We kijken enorm uit naar de muzikale samenwerking met Leona en gaan er samen een feestje van maken dat u niet wilt missen!

Precies op de dag dat Wilhelmina 125 jaar bestaat, op 18 november 2023, is de Burgemeester Faberhal weer omgebouwd tot een heuse concertzaal, met plaats voor veel meedeinende en -zingende bezoekers. Wie dit niet wil missen, reserveer deze datum heel snel in de agenda en bestel vast kaarten (€ 17.50 per stuk) via info@wilhelmina-heerde.nl