Mooi resultaat A-orkest bij Hanzefestival Zutphen

Door 15 oktober, 2018A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Op zaterdag 13 oktober heeft het A-orkest van Wilhelmina deelgenomen aan het Hanzefestival voor Blaasorkesten in Zutphen. Wilhelmina nam deel in de Topklasse en werd ingedeeld in het tweede deel van het ochtend/middagprogramma. Loting ter plaatse moest het exacte tijdstip van optreden uitwijzen.

Om 11:30 uur vond de loting plaats. Hierbij werd Wilhelmina als eerste orkest geloot, wat inhield dat het optreden om 12:15 uur zou aanvangen. Oftewel, snel de instrumenten uitpakken, inspelen en het podium op.

Gedurende het optreden heeft Wilhelmina 4 werken ten gehore gebracht welke werden beoordeeld door jurylid Jos Pommer.

Er werd begonnen met Campus Intrada van Jacob de Haan. De jury was van mening dat het A-orkest gedurende dit werk een mooie klank had en dat er met overtuiging werd gespeeld. Het programma werd vervolgd met Galea et Bellum van Jan de Haan. Dit werd door de jury beoordeeld als een prachtig werk uitgevoerd door een geweldig orkest. Ook werden complimenten gegeven aan de dirigente van het A-orkest, Silva Tichelaar-Soepboer, over haar uitmuntende leiding gedurende dit werk. Als derde werk heeft het A-orkest La Prière van Paul Gilson ten gehore gebracht. Dit werk werd in een fijn tempo met een goede sfeer en mooie klank gebracht. Het laatste werk van het programma was Gloria Estafette. Hier werd een fijne energieke sfeer ervaren van het orkest.

Met deze mooie commentaren van de jury, heeft het A-orkest uiteindelijk een gemiddelde beoordeling van 9,3 gehaald. Wetende dat de voorbereidingsperiode kort was (slechts 7 weken) kan er tevreden worden teruggekeken op dit optreden. Enkele opnames zijn te beluisteren op onze Facebookpagina.