Geweldige dag voor leden Wilhelmina met leden Metropole Orkest

Door 16 juni, 2018A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Op zaterdag 16 juni 2018 hebben de leden van het A-orkest van Wilhelmina genoten van de samenwerking met twee leden van het Metropole Orkest. In de middag werden in het kader van Metropole Orkest adventure tijdens de Culturele Markt Heerde workshops gegeven en in de avond werd door Wilhelmina een concert georganiseerd.

Tijdens de workshops, gegeven door Jan Bastiani en Ray Bruinsma, leerden de verschillende secties van het orkest een paar kneepjes van de lichte muziek. ’s-Avonds werd een spetterend concert gegeven, met als geweldige gastsolist op trombone Jan Bastiani! Toen Jan 9 jaar was, heeft hij zijn eerste muzikale stappen gezet binnen Wilhelmina, dus het was extra bijzonder dat hij nu als muzikant bij het Metropole Orkest bij deze dag aanwezig was.

Na de opening met Birdland speelde het orkest een aantal werken die tijdens de workshops waren gerepeteerd, zoals Blues for Stephanie, die speciaal voor harmonie en fanfare is bewerkt door Jan Wessels voor het MOadventure. Geweldig om te zien hoe het orkest aan het genieten was! Jan Bastiani vertolkte vervolgens het prachtige Reflective Mood van Sammy Nestico op een prachtige en gevoelige manier, wat was dat genieten voor iedereen…

Voor veel leden en Jan was het een geweldig weerzien en het samenspel was weer als vanouds. De muzikale klik met de enthousiaste dirigente Silva Tichelaar-Soepboer was zichtbaar en voelbaar!
Met Tico Tico toonde Jan zijn andere kant. Een enorm snel tempo met heerlijke cadencen. Ook het orkest liet in dit pittige werk goed van zich horen! Na Jan zijn bijdrage werden diverse lichte werken ten gehore gebracht met solo’s van diverse leden van het orkest.

Al met al een heerlijke dag waarover nog lang na gesproken en genoten zal worden!

Fotograaf Benno Wonink uit Heerde heeft van deze geweldige dag weer een prachtige fotoreportage gemaakt: klik hier voor de foto’s van de workshop en hier voor de foto’s van het concert.