Zomeravondconcert 
22 juni 2019
Landgoed Vosbergen

In samenwerking met:
Cultuurplein Heerde
Familie Kamerlingh Onnes

Mogelijk gemaakt door:
Jan Nienhuisvereniging
Egberdina Wilhelmina Langenbergstichting
Familie H. Matenstichting
Visit Heerde

Op zaterdag 22 juni heeft Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina in samenwerking met Cultuurplein Noord-Veluwe, op uitnodiging van de familie Kamerling Onnes – van Dedem, een zomeravondconcert verzorgd op landgoed Vosbergen.

Op deze zonnige zomeravond wisten veel bezoekers de weg naar landgoed Vosbergen te vinden om in de prachtige ambiance van het landgoed te genieten van een uiteenlopend programma.

Wilhelmina opende, onder leiding van dirigente Silva Tichelaar-Soepboer, met ‘Fanfare Festive’. Een mooi openingswerk dat door de jubilarissen van 2018 ( Wim van Dijk, Margreet Castermans en Gerrit Haas) aan de vereniging is aangeboden.

Na deze opening werd het publiek welkom geheten door de familie Kamerlingh Onnes, waarna de barones de Dedem-vlag hees. Na het hijsen van de vlag werd het publiek voorgesteld aan de speaker van de avond (tevens de schoonzoon van de barones), dhr. Menno Hekker.

Na een aantal werken van Wilhelmina, kregen de orkestleden even rust. Het publiek kon toen namelijk genieten van verschillende leerlingen en docenten van het Cultuurplein Noord Veluwe. Achter elkaar traden Denise Nijhof, Hilde Borreman (met een eigen geschreven lied) en Valerie Visser (met gitaarbegeleiding van Jan Bertil Pool) op.

Wilhelmina speelde vervolgens nog enkele stukken voor de pauze, met onder meer ‘de Zee’ van Trijntje Oosterhuis. Hierbij werd de zang ingevuld door twee leden van het orkest, namelijk Simone Disselhorst en Andrea Smit.

Ook na de pauze kreeg het aanwezige publiek een afwisselend programma voorgeschoteld. Namens Cultuurplein traden Morten Tellegen en Luuk van de Schepop op met eigen geschreven nummers.

Het orkest pakte uit met ludieke aankleding en show, waar het publiek zichtbaar van genoot. In ‘Walking on Sunshine’ soleerden Denise en Hilde nogmaals, dit keer met begeleiding van het orkest.

Na het dankwoord richting de vele vrijwilligers die deze avond mogelijk hebben gemaakt, sloot het orkest af met ‘I’ve got the music in me’, waarbij bugeliste Margriet Kooistra de zangpartij vervulde.

Fotograaf: Ben van Damme