Winter avond concert Wilhelmina Heerde

Op zaterdag 28 november organiseerde het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina een Winteravondconcert in de Johanneskerk te Heerde. Naast het A-orkest van Wilhelmina werd ook medewerking verleend door Gemengd koor Arioso uit Heerde en organist Menno Akse uit Punthorst.

Winteravondconcert 2015
28 november 2015
Johanneskerk Heerde

Met medewerking van
Arioso Heerde
Menno Akse

Sponsoren
Koninklijke van der Most – Heerde
Van Aarst Bang & Olufsen – Heerde
Bloemsierkunst De Groot – Heerde
Restaurant ’t Soerel – Epe.

Het Winteravondconcert werd geopend door Wilhelmina en Arioso met de mysterieuze en indrukwekkende Ouverture uit Black Symphony. Presentator Ron Groothuis heette vervolgens alle aanwezigen hartelijk welkom. Hij loodste het aanwezige publiek in de goed gevulde Johanneskerk op professionele wijze door het programma en voorzag de te spelen werken van een korte toelichting.

Wilhelmina & Arioso Overture from Black Symphony – Jules Buckley (arr. Gouge Gerben Wielenga)

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde

Gemengd koor Arioso onder leiding van dirigent Jenny van Ark-de Leeuw, had voor deze gelegenheid een zeer gevarieerd en afwisselend muzikaal programma samengesteld van gedragen en populaire stukken, waaronder Viva la Vida van Coldplay.

Wilhelmina & Arioso  Exodus Song – Ernest Gold / Pat Boone (arr. Johan de Meij)

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde

Op het programma stond ook weer de bekende Orgel Symfonie van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Organist Menno Akse voerde dit magistrale werk uit samen met het A-orkest van Wilhelmina, waarbij hij het mooie orgel van de Johanneskerk op voortreffelijke wijze bespeelde. Verder liet de organist met een tweetal werken horen dat hij ook solo prima uit de voeten kan op dit kerkorgel.

Wilhelmina & Menno Akse Finale uit Symphony nr. 3 – Saint-Saens (arr. Jan Nellestijn)

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde

Dirigent Silva Soepboer had voor het A-orkest van Wilhelmina een aantrekkelijk en afwisselend muzikaal programma gemaakt. Uitgevoerd werden o.a. het bekende Finlandia van Jean Sibelius maar ook het swingende Manhattan Skyline uit Saturday Night Fever.

Wilhelmina Finlandia – Jean Sibelius (arr. Jan Molenaar)

Wilhelmina Manhattan Skyline – David Shire (arr. J. Perik)

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde

Ook werd nog enkele gezamenlijk optredens verzorgd. Het A-orkest van Wilhelmina bracht o.a. samen met Arioso de prachtige en bekende Exodus Song ten gehore en samen met organist Menno Akse Song of Liberation.

Wilhelmina & Menno Akse – Song of Liberation – Jacob de Haan

De voorzitter van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina, Henri Gelderman, bedankte het publiek voor de aanwezigheid en verder iedereen, die op welke wijze dan ook, had meegewerkt aan deze geslaagde versie van het Winteravondconcert.

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde

Fotografie: Benno Wonink