Afgelopen zaterdag presenteerden zich alle onderdelen van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde tijdens het jaarlijkse Voorjaarsconcert in de theaterzaal van het Dorpshuis in de MFA De Heerd.

Voorjaarsconcert 2016
5 maart 2016
Theaterzaal De Heerd, Heerde

Sponsoren
Koninklijke van der Most – Heerde
Van Aarst Bang & Olufsen – Heerde
Bloemsierkunst De Groot – Heerde
Restaurant ’t Soerel – Epe.

Nadat het koperensemble het Wilhelmus had gespeeld, heette voorzitter Henri Gelderman alle aanwezigen van harte welkom en blikte hij kort terug op het afgelopen jaar. Hierna gaf hij de microfoon aan de presentator/gastheer Ron Groothuis.

Dit keer had de organisatie gekozen voor de thema’s muziek, kunst, poëzie en film, welke in het hele programma verwerkt waren. Begonnen werd er door het saxofoonensemble, bestaande uit een aantal leerlingen van Rolf Dekker, de saxofoondocent van de eigen muziekopleiding van Wilhelmina. Zij speelden vol overgave een tweetal nummers en lieten horen dat, ook al heb je nog niet zo lang les, samenspelen al heel goed gaat.

Hierna was het de beurt aan het B-orkest van Wilhelmina, onder leiding van eveneens Rolf Dekker, maar nu als dirigent. Het B-orkest had een lekker vlot muzikaal programma samengesteld. Bijzonder mooi was de uitvoering van de muziek uit de film “Frozen”, waarbij op de achtergrond bijpassende beelden uit deze populaire animatiefilm werden vertoond.

Vervolgens was het podium voor de Percussiongroep Heerde, onder leiding van instructeur/dirigent Henry Scholten. Het optreden werd voorafgegaan door een professionele introductiefilm en een komisch toneel- en muzikaal intermezzo. Vervolgens werd een flitsend non-stop programma bestaande uit diverse verschillende stijlen slagwerkmuziek uitgevoerd, waarbij de leden alle soorten slagwerkinstrumenten gebruikten.

Na de pauze trad het A-orkest, onder leiding van dirigent Silva Soepboer, op. Het A-orkest  bracht een gevarieerd programma ten gehore. Uitgevoerd werd o.a. “Elegy I” van componist Jacob de Haan, waarbij een heel toepasselijk gedicht werd voorgedragen door orkestlid Ilse Hallie, onder vertoning van een aantal schilderijen. Maar ook het bekende “Cry me a River” met Martein Akse als solist op trombone. Ook bij het A-orkest stond filmmuziek op het programma: bij het nummer “Music from the Incredibles” werd daarbij de muziek synchroon uitgevoerd met de vertoonde beelden uit de gelijknamige film. Deze film was gemonteerd door een lid van het B-orkest, Luuk Gelderman.

Tijdens het optreden van het A-orkest werden drie jubilarissen en hun partners door de voorzitter in het zonnetje gezet. Marianne Burghout-Timmermans (altsaxofoon) en Ria van Vemde (bugel) waren 25 jaar actief lid en muzikant bij Wilhelmina en Quirijn van Loon (trombone) was dat zelfs al 40 jaar. Allen kregen daarvoor de bijbehorende KNMO-jubileumspeld en -oorkonde uitgereikt.

Na afloop dankte voorzitter Henri Gelderman iedereen, die op welke wijze dan ook, had meegewerkt aan het welslagen van dit Voorjaarsconcert. Verder dankte hij alle aanwezigen voor hun komst en nodigde hij iedereen uit voor de komende activiteiten van Wilhelmina.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van Wilhelmina: Koninklijke Van der Most B.V. Van Aarst Bang & Olufsen en Bloemsierkunst De Groot in Heerde, en Restaurant ’t Soerel in Epe.

Fotografie: Benno Wonink