Verenigingsconcert 2015

Afgelopen zaterdag presenteerden zich alle onderdelen van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde tijdens het  Verenigingsconcert. En dat was meteen een primeur: het eerste concert van Wilhelmina in de prachtige theater- en concertzaal van het Dorpshuis in de spiksplinternieuwe MFA de Heerd in Heerde.

Verenigingsconcert 2015
13 juni 2015
Theaterzaal De Heerd, Heerde

Sponsoren
Koninklijke van der Most – Heerde
Van Aarst Bang & Olufsen – Heerde
Bloemsierkunst De Groot – Heerde
Restaurant ’t Soerel – Epe.

Na het Wilhelmus heette voorzitter Henri Gelderman alle aanwezigen van harte welkom, waarna hij het woord gaf aan presentator Ron Groothuis. Het Verenigingsconcert begon met een lekker vlot en ritmisch optreden van de Slagwerk Kids Club en de Percussiongroep, beide onder leiding van instructeur Henry Scholten.

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde de Heerd

Het programma voor de pauze werd afgesloten door het B-orkest. Dit was het eerste concert van het B-orkest onder leiding van de nieuwe dirigent, Rolf Dekkers, die een aantrekkelijk muzikaal programma had samengesteld.

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde de Heerd

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest, onder leiding van dirigent Silva Soepboer. Het A-orkest  bracht een gevarieerd programma ten gehore. Uitgevoerd werden o.a. bekende en lekker in het gehoor liggende werken als “Tom Jones in Concert” en “MacArthur Park”. Maar ook een echte Engelse mars als “Army of the Nile” ontbrak niet.

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde de Heerd

Na afloop dankte voorzitter Henri Gelderman het publiek voor de aanwezigheid. Hij nodigde iedereen uit voor de komende activiteiten van Wilhelmina, zoals het buurtconcert in de wijk Bovenkamp in Heerde op donderdagavond 18 juni. Verder dankte hij iedereen, die op welke wijze dan ook, had meegewerkt aan het welslagen van het Verenigingsconcert.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor van Wilhelmina, Koninklijke W. van der Most B.V. te Heerde.

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde de Heerd