Brass & Bigband

Brass & Bigband
6 maart 2015
Club Aesculaap Heerde

Met medewerking van
Bigband Heerde
Herman Nijkamp
Cor Knegjens

Sponsoren
Koninklijke van der Most
Van Aarst Bang & Olufsen
Bloemsierkunst De Groot in Heerde
Restaurant ’t Soerel in Epe.

Brass & Bigband is een nieuw muzikaal project van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina samen met Big Band Heerde. Op vrijdagavond 6 maart vond dat voor het eerst plaats in Club Aesculaap in Heerde.

Het A-orkest van Wilhelmina, onder leiding van dirigent Silva Soepboer, was opgesteld in bigbandformatie. Het liet horen dat ook een fanfare-orkest prima in staat is deze muziekstijl ten gehore te brengen.

Herman Nijkamp Wilhelmina Heerde

Het muzikale thema van Brass & Bigband was de relaxte “easy-listening” bigbandmuziek. Het programma werd daarbij op professionele wijze gepresenteerd en toegelicht door Ron Groothuis.

Instrumentalist en vocalist Herman Nijkamp bracht samen met Wilhelmina een aantal lekkere nummers ten gehore, waaronder het bekende “Mr. Bojangles”

Links: Herman Nijkamp
Rechts: Silva Soepboer

Silva Soepboer

Ook pianist/componist Cor Knegjens speelde enkele nummers samen met het orkest. Hij vertolkte o.a. op mondharmonica op mooie en gevoelige wijze het door Louis Amstrong bekend geworden “What a wonderful world”. Beide musici verzorgden samen ook een muzikaal intermezzo.

V.l.n.r.; Ron Groothuis; Cor Knegjens

Ron Groothuis Wilhelmina Heerde
Cor Knegjens Wilhelmina Heerde
Wilhelmina Heerde Bigband

Voor de pauze was de spetterende muzikale finale van het eerste gedeelte van Brass & Bigband, met het orkest, Big Band Heerde en beide solisten, die samen een medley van de beste nummers van Earth Wind & Fire ten gehore brachten.

Na de pauze was het podium van Club Aesculaap voor de Big Band Heerde onder leiding van Herman Nijkamp. Deze bigband, met zangeres Christèl Wormgoor- Hutabarat , heeft de laatste vijf jaren in voldoende mate aangetoond over een eigen herkenbare sound te beschikken. Voor deze avond had de band een setlijst van nummers samengesteld die perfect paste in de sfeer van Brass & Bigband.

Bigband Heerde

Fotografie: Benno Wonink