Leerlingen geslaagd bij Wilhelmina Heerde

Door 19 december, 2021Nieuws, Wilhelmina

Na wekenlang hard aan het werk te zijn geweest met hun examenvoorbereiding was het zaterdag 18 december eindelijk zover.
Quinn de Joode en Loïs van Dijk mochten toen namelijk laten horen wat zij tot op heden hebben geleerd tijdens hun muziekopleiding bij Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina voor het Hafabra A-examen.

Quinn is nog aan het herstellen van ziek zijn en had daardoor wat minder lucht om trompet te spelen, maar heeft het examen fantastisch volbracht met 51 punten! Dit betekent dat zijn cijferlijst gevuld is met allemaal achten en negens!

Loïs heeft haar examen afgelegd op de marimba (een soort grote xylofoon). Samen met haar docent Rob van Plateringen heeft ze een duet gespeeld op 1 marimba, dat vond ze het leukst van het hele examen, zei ze. Verder moest ze improviseren, een stukje prima vista spelen, een stuk op bongo’s laten horen en nog 4 andere ingestudeerde stukken uitvoeren.
Dit heeft voor Loïs geresulteerd in een A-diploma waarbij ze met maar liefst 54 punten geslaagd is met lof!
In November heeft Jitske Verhaagen haar B-diploma saxofoon behaald met een prachtige 7,5 gemiddeld, zij volgde hiervoor wekelijks les bij Rolf Dekker.