Jubilarissen bij Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina

Door 3 juli, 2020A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Op donderdagavond 2 juli vond de jaarlijkse ledenvergadering van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina plaats.

Nadat alle leden de ruimte kregen om even stil te staan bij, en hun verhaal te vertellen over, de afgelopen moeilijke, en voor sommige leden verdrietige en ingrijpende periode leidde voorzitter Henri Gelderman de aanwezige leden door de diverse agendapunten.

Naast dat er een aantal bestuurswisselingen plaatsvonden, zijn er ook maar liefst een vijftal jubilarissen gehuldigd!

Martien van Leeuwen is maar liefst 60 jaar lid van Wilhelmina! Naast muzikaal zijn inbreng te hebben op de bas heeft hij enorm veel werkzaamheden voor de vereniging verricht. Martien is o.a. bestuurslid geweest, redactielid van ons voormalig clubblad en ons jubileumboek. Hij staat altijd klaar om te ondersteunen bij jeugdactiviteiten en optredens van de diverse onderdelen van de vereniging. Ook verzorgde hij regelmatig instrumentenvervoer en is nog altijd druk doende met het inzamelen van het oud papier en is daarnaast ook onze bibliothecaris.

Hoogtepunten voor Martien waren onze deelnames aan Topconcoursen, het Wereld Muziek Concours, the Night of the Proms en de reizen naar Frankrijk en Denemarken.

Martien zijn dochter Nanda is ook besmet met het muzikale virus en zijn 3 kleindochters zijn inmiddels ook binnen Wilhelmina hun eerste muzikale stappen aan het zetten.

Jan Schotgerrits is sinds 10 jaar lid van onze vereniging, maar doordat hij al 60 jaar actief muzikant is binnen verenigingen verbonden aan de KNMO (zoals bij muziekvereniging Klarenbeek en diverse big bands) is ook Jan in het zonnetje gezet. Jan is een actieve muzikant die heel wat uurtjes in de week oefent op zijn trombone. Binnen Wilhelmina is hij altijd bereidwillig om werkzaamheden op te pakken, zo is hij betrokken bij de muziekcommissie en beheert hij de koperinstrumenten.

Gerhard van Zuuk (helaas afwezig door werkzaamheden, maar zeker ook door onze voorzitter in het zonnetje gezet) is 40 jaar lid van de KNMO. Gerhard komt uit een muzikale familie en is na een aantal jaren lidmaatschap binnen een andere vereniging na de reünie van Wilhelmina weer aangeschoven, waar we uiteraard heel blij mee zijn! Gerhard kennen we als een bescheiden lid die achter de schermen heel actief is. Hij heeft een prachtige klank op zijn bugel en is, net als Jan, ook actief in de muziekcommissie en vanaf deze ledenvergadering is Gerhard ook toegetreden tot het bestuur.

Erik van Dijk kreeg ook een speld en oorkonde voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Erik is als 10-jarige begonnen op een zogeheten 1- ventieler waarna hij overstapte op piston. Toen hij in het toenmalige jeugdorkest kwam stapte hij over op trompet.

Binnen Wilhelmina heeft hij zijn vrouw Nanda leren kennen (de oplettende lezer weet nu dus dat Martien de schoonvader is van Erik) en hun dochter Lois speelt alweer 3 jaar xylofoon.

Erik is enthousiast lid van de Hessenblazers en een trouwe repetitiebezoeker. Hij is lid van de evenementencommissie en staat ook altijd klaar voor hand- en spandiensten.

Gertjan van Dijk werd gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap. Gertjan is naast Wilhelmina ook lid van Christelijk Harmonie Orkest de Bazuin in Zwolle. Gertjan is begonnen op bugel en inmiddels, samen met zijn lengte, doorgegroeid naar de bariton/tuba. Gertjan komt ook uit een muzikale Wilhelmina familie, zijn opa is voorzitter en erelid geweest en in het orkest zit Gertjan naast zijn vader Gerrit.

We hopen dat je als trouw lid ook nog jaren muziek bij ons blijft maken, Gertjan!

Na deze ledenvergadering hebben we nog 2 repetities voor de boeg waarbij we, zoals het er nu naar uit ziet, gelukkig weer met het gehele orkest kunnen repeteren.

We hopen jullie zo snel mogelijk weer een concert aan te kunnen bieden, houd onze sociale media kanalen hiervoor in de gaten!