Jeugd studieweekend 2011

Door 9 oktober, 2011B orkest, Nieuws, Wilhelmina
Jeugd studieweekend 2011

Het studieweekend van het B-orkest is uitstekend verlopen. Onder leiding van Ymkje werd er lekker samen muziek gemaakt en was er voldoende tijd over voor humor en ontspanning. Een pluim voor de organisatie is zeker op z’n plaats.

Ilse, Simone, Tesse, Daphne, Duarte en Eline;

Het studieweekend begon met de mededeling dat we het gehele weekend 1-spel zouden spelen:  “Wie is de Mol”?  Dit betekende dat de mol (en alle niet-mollen) allemaal ‘mollenstreken’mochten uithalen. Kortom binnen een uur was de slaapzaal helemaal overhoop gehaald. Je moet denken aan : schoenen aan elkaar geknoopt, alle matrassen verplaatst, etc. Die avond hebben we ook nog bingo gespeeld waarbij Vicenza bijna alle prijzen won.

Ook heeft een deel van de groep film gekeken terwijl de wat kleinere jeugd al naar bed was. Toen de oudere jeugd ook naar bed ging was alles alweer overhoop. Daarna is iedereen vredig gaan slapen. De volgende morgen ging de wekker om 8 uur. Tijdens het ontbijt was het eerste stemmoment (iedereen mocht stemmen op degene die ze dachten dat de mol was). Iedereen stemde om Simone en Ymkje, zij waren jammer genoeg niet de mol. Na het ontbijt hebben we 1,5 uur geoefend. Na de lunch (en nadat Vicenza was weggestemd) hebben we een boswandeling gemaakt en daarna nog 2 uur geoefend. Die avond hebben we lekker macaroni gegeten. Daarna hebben we een superleuk avondspel gedaan, smokkelaartje. Ook hebben we met z’n allen de film Madagaskar gekeken. Zondagmorgen weer lekker ontbeten en met een ander orkest gereperteerd, daarna weer geluncht. En nu hebben we de opdracht gekregen een stuk aan elkaar te breiden over dit weekend

Quichot, Christine, Vicenza, Susanne;

Toen we aankwamen zagen we het huis. We brachten onze spullen naar binnen. Er was een grote kamer met een keukentje. Boven was een slaapzaal waar we allemaal moetsen slapen. Er waren verschillende plateaus met matrassen. Nadi had een leuk spel bedacht, die het hele weekend duurde. het was : ‘Wie is de Mol’. Iedereen kreeg een blaadje te zien waarop stond of je de mol was. Diegene mocht de hele tijd mollenstreken uithalen.  Er werden veters uit schoenen gehaald en aan elkaar geknoopt. Ook werden er bedden overhoop gehaald. Tussendoor deden we mollenspellen waarin iedereen zich verdacht kon maken. Bij het ontbijt, de lunch en het avondeten mochten we stemmen.  als je 5 stemmen kreeg moest je vertellen of je de mol was.

Het is nu zondagmiddag en we gaan zo weer stemmen want de mol is nog niet geraden. Tusendoor speelden we veel Ligretto. Ook gingen we veel ezelen. Als je verloren had moest je een opdracht uitvoeren.Uiteindelijk had Eline verloren : Susannen, Christine en Quichot hadden bedacht dat Eline Duarte ten huwelijk moest vragen, waarop Duarte antwoordde : Tuurlijk !  Vanmiddag gaan we weer naar huis. Het was een leuk weekend.

Nadi, Ymkje, Hester, Rob, Gerben en Martijn;

Uiteraard heeft ook de leiding genoten van dit weekend en zelfs bijgeleerd ! Zo weten we nu dat je in Sleen (gehucht nabij Schoonoord) eieren uit de muur kunt trekken, dat een film kijken niet gaat als je de juiste kabel in Heerde hebt laten liggen (en Schoonoord geen elektronica winkel heeft) en weet Gerben nu hoe je bingo speelt. Met 11 erg gezellige muzikantjes, goede repetities en geen persoonlijke ongelukken mogen wij ook terugkijken op een leuk weekend!