Heerdelijk Festival

Door 13 juni, 2022A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Afgelopen zaterdag (11 juni) heeft Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina samen met de Wilhelminaband en Young Teach een optreden verzorgd op het Heerdelijk Festival.

Gedurende de hele middag werden er workshops verzorgd om zo veel mogelijk kinderen te laten zien hoe leuk het is om een muziekinstrument te bespelen. Meerdere kinderen die ’s middags een van de workshops hadden gevolgd, durfden het  aan om aan het eind van de middag samen met de Wilhelminaband, het orkest en Young Teach de rap ‘Wilhelminaband is de leukste’ ten gehore te brengen.

De kinderen van de Wilhelminaband hebben ontzettend goed hun best gedaan (samen met hun leraren Guido en Marcel) om er een muzikaal feest van te maken voor het publiek. Complimenten Levi, Femke, Ibe, Cynthia, Maud, Joleen, Nora, Sanne, Roos, Boaz, Vitas en Stijn. Hopelijk hebben jullie genoten van het welverdiende ijsje, aangeboden door de ook op het festival aanwezige ijsprofessor!

Voor het orkest van Wilhelmina was dit het eerste concert o.l.v. de nieuwe dirigent René Bos. In 4 repetities hebben het orkest en René aan elkaar kunnen wennen. Er is een leuk optreden neergezet met werken van o.a. The Beatles, Toto, Miss Montreal, Deep Purple, Pink Floyd en Bløf.

Tijdens enkele werken werd het orkest ondersteund door een gitarist. Slagwerkleerling Loïs heeft ook diverse stukken meegespeeld, waarvan ze er een zelf heeft uitgekozen. Goed gedaan Loïs!

Het optreden werd ook dit keer vakkundig door Ron Groothuis gepresenteerd.

In de komende weken zal het orkest van Wilhelmina zich gaan voorbereiden op het volgende optreden. Dit optreden vindt plaats op donderdagavond 30 juni op het Heerder dorpsplein.