Geslaagd Voorjaarsconcert

Zaterdag 16 maart vond het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina plaats in de theaterzaal van MFA de Heerd in Heerde.

Het publiek kreeg een zeer afwisselend programma aangeboden. Na de traditionele opening met het Wilhelmus heette voorzitter Henri Gelderman het publiek welkom. Vervolgens gaf hij de microfoon over aan Ron Groothuis die ook dit jaar de presentatie van het concert in handen had.

Het podium was vervolgens voor de Percussion groep Heerde o.l.v. Henry Scholten. Zij verzorgden een vlot en gevarieerd programma. Bij het nummer Samba Gigantica werd de hulp van het publiek gevraagd om het vocale gedeelte in te vullen. Tijdens het optreden werd Gerrit Klooster gehuldigd. Gerrit is 25 jaar muzikant en kreeg van de voorzitter de jubileumspeld met de bijbehorende oorkonde.

Het programma werd vervolgd door de jongste leerlingen binnen Wilhelmina: Quinn, Loïs en Lieke. Samen met hun docent Guido Cornet gaven zij een erg leuk optreden. Ze begonnen hun optreden met het bekende ‘Gruwelijk Eng’ van ‘Kinderen voor Kinderen’. Heel bijzonder om te zien en horen dat zij al zo goed kunnen samenspelen, terwijl ze hiermee pas in januari begonnen zijn. Toppertjes waar de vereniging supertrots op kan zijn! Het orkest mocht hen daarna nog begeleiden bij First Concerto. Een heus solowerk voor jeugdige solisten, waar ze zich gedrieën heel knap doorheen speelden.

Na de pauze trad het orkest op o.l.v. gastdirigent Karel van den Berge. Er werden meerdere muziekstukken gespeeld met als thema ‘musical en film’. Een aantal leden van het orkest trad op als solist, zowel met zang als instrument. Trompettiste Simone Disselhorst zong in ‘The Lion King’ het bekende ‘Can you feel the love tonight’. Gerald Uittenbogerd liet van zich horen in ‘Het Dorp’. Het bekende ‘Sorry’ van Kyteman werd vertolkt door Milan van Munster.

In het orkest waren ook een aantal jubilarissen. Alienke Rosman, Erika Fuite-van Norel en Jolanda Disselhorst-van de Beek waren 25 jaar muzikant en Steven Gelderman maar liefst 50 jaar. Naast het jubileum insigne en de bijbehorende oorkonde kregen de jubilarissen ook een boeket bloemen uit handen van voorzitter Henri Gelderman.

Dit voorjaarsconcert werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren van Wilhelmina: Koninklijke Van der Most B.V., Van Aarst – Televisie | Audio | Witgoed en Bloemsierkunst De Groot in Heerde.

Foto’s: Jannes Rosman