Geslaagd Nieuwjaarsconcert

Door 21 januari, 2019A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Op donderdagavond 17 januari heeft Wilhelmina het nieuwe jaar op muzikale wijze ingeluid met het Nieuwjaarsconcert. Dit jaar werd daarbij voor het eerst samengewerkt met de gemeente Heerde, die op deze avond haar Nieuwjaarsbijeenkomst organiseerde. Deze samenwerking bleek een schot in de roos. Zoals locoburgemeester Wolbert Meijer in zijn toespraak aangaf, sloeg de energie van het A-orkest over op het publiek dat de gespeelde werken dan ook enthousiast ontving.

Het A-orkest bracht in een klein uurtje een zeer afwisselend programma waarbij diverse orkestleden zich glansrijk presenteerden. De presentatie was deze avond wederom in vertrouwde handen van Ron Groothuis. Met zijn toelichtingen op de muziekwerken liet hij het publiek de muziek nog meer beleven.

Wilhelmina ving het concert aan met ‘Polka Spezialitäten’, aangezien een polka natuurlijk niet kan ontbreken op een Nieuwjaarsconcert. Vervolgens vertolkte bes-bassist Gerald Uittenbogerd als zanger het voor iedereen bekende ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, waarbij diverse foto’s van oud Heerde vertoond werden achter het orkest. Het programma werd hierna voortgezet met ´Dance Party´. Hierbij kon het publiek genieten van diverse bekende kinderliedjes in een eigentijds jasje. Tevens werden door Wilhelmina verschillende showelementen getoond tijdens de uitvoering van dit nummer. Hierna was het de beurt aan Margriet Kooistra (bugeliste) om haar zangkwaliteiten te laten horen. Dit deed zij met het indrukwekkende ‘Gabriella’s Song’ van de film ‘As it is in heaven’. Ook dit klonk, net als Gerald eerder op de avond, prachtig!

Een muziekstuk wat op een Nieuwjaarsconcert zeker niet mag missen, is ‘Waltz no. 2’, bekend van het orkest van Andre Rieu. Gedurende dit werk hebben verschillende solisten laten horen wat zij in hun mars hebben. Hierna kwam de knaller van de avond. In ‘Champagne gallop’ was namelijk een grote rol weggelegd voor afscheidnemend burgemeester Fred de Graaf. Met behulp van confettikanonnen leidde hij het orkest door dit stuk heen. Het concert werd afgesloten met de bekende Radetzki mars. Onder leiding van onze dirigente Silva Tichelaar-Soepboer deed het publiek enthousiast mee tijdens dit stuk.

Na afloop van het concert is de avond voortgezet in de foyer van MFA De Heerd. Waarbij onder het genot van champagne de nieuwjaarstoespraak werd uitgesproken, de Cittaslow prijs werd uitgereikt aan MFC De Verbinding uit Vorchten en afscheid werd genomen van dhr. Fred de Graaf.