Geslaagd Nieuwjaarsconcert

Door 3 februari, 2023A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Wat een geslaagde en feestelijke editie weer van ons traditionele nieuwjaarsconcert!

Het orkest van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina o.l.v. dirigent René Bos speelde een aantal bekende (nieuwjaars)melodieën en andere voor het aanwezige publiek bekende muziekwerken waarbij diverse orkestleden een glansrijke rol vertolkten en het publiek hiermee enorm verrasten.

Presentator Ron Groothuis leidde het aanwezige publiek weer vakkundig en op prettige wijze door de avond door zijn aankondiging en toelichting bij alle werken. Fijn dat je dit wederom deed, Ron!

In het programma was een aantal zangstukken opgenomen en we waren erg vereerd dat zangeres Annelie Franken deze met ons wilde zingen. Samen met Annelie hebben we door het uitvoeren van het bekende ‘het Dorp’ ons 125ste jubileumjaar ingeluid!

Tijdens dit nummer werden er op een scherm achter het orkest oude foto’s van het Heerder dorp en foto’s uit de geschiedenis van Wilhelmina vertoond. Van hele oude tot nog hele recente van onze jongste jeugd bij de Wilhelminaband. Een feest van herkenning voor mensen in de zaal onder de prachtige klanken van Annelie en het orkest.

Naast deze mooie herinneringen werd er ook feest gevierd met een enorme gouden confettiregen vanuit het orkest en vanaf de burgermeester die hiervoor was ingeschakeld door onze presentator Ron.

Met Prayer for Ukraine werd aandacht geschonken aan de inmiddels langdurende oorlog in Oekraïne. Een 4 stemmig koperensemble startte dit indrukwekkende lied waarna het orkest inviel.

Uiteraard werd er traditioneel afgesloten met de bekende Radetzkymars.

Na afloop van het concert, begon de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heerde. Na de nieuwjaarstoespraak van onze burgemeester in de foyer werd er gezamenlijk geproost op het nieuwe jaar.