Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde is een vereniging die naast haar muzikale kwaliteit bekend staat om haar enthousiasme en haar organiserend vermogen. De vereniging organiseert zelfstandig grootse evenementen, waarbij we regelmatig samenwerken met de gemeente, andere plaatselijke verenigingen en/of de Heerder middenstand.

Wilhelmina is ook een vereniging met een rijke historie. De vereniging is opgericht in 1898 en bestaat bijna 125 jaar. Het orkest heeft in de tweede helft van de vorige eeuw grote successen geboekt op concoursen, het jaarlijkse Topconcours en twee maal op het Wereld Muziek Concours.

Zoals bij vele muziekverenigingen het geval is, treedt er in de laatste jaren een kentering op in de vaak jarenlange, stabiele aanwas van jeugdleden. Bij onze vereniging kwam dit samen met het vertrek van meerdere (jeugd)leden, meestal vanwege studie, waarmee het ledenaantal is teruggelopen tot ca. 40 personen. Dit weerhoudt de vereniging er echter niet van om met een frisse blik de toekomst tegemoet te gaan en de uitdaging aan te gaan de maatschappelijke veranderingen het hoofd te bieden.

In de afgelopen twee jaar heeft Wilhelmina een geheel eigentijdse visie ontwikkeld m.b.t. haar jeugdopleiding en de oprichting van het jeugdorkest “de Wilhelminaband”. De vereniging heeft in de uitwerking hiervan de samenwerking gezocht met Cultuurplein, de regionale aanbieder van culturele educatie. Daarnaast levert de vereniging een actieve bijdrage aan het project Meer Muziek in de Klas.

Het orkest repeteert op donderdagavond in de prachtige theaterzaal van Multifunctioneel Centrum De Heerd. Wij zoeken voor onze vereniging

                      een enthousiaste dirigent

die niet alleen het orkest wil gaan leiden, maar die ook met ons de uitdaging wil aangaan onze vereniging toekomstbestendig te maken. Misschien uitdagend, maar het is onze ambitie (ook met het momenteel wat beperkte ledenaantal) onze positie in de eerste divisie te behouden. We hebben daarin een duidelijke visie, welke we graag verder uitwerken met onze nieuwe dirigent.

Wij vinden het noodzakelijk dat onze dirigent een afgeronde HaFa-Directie opleiding heeft en over de capaciteiten beschikt ons orkest te leiden en onze orkestleden weet te blijven boeien. Daarnaast verwachten wij een actieve houding met betrekking tot de muzikale en creatieve invulling van onze programmering en een grote verbondenheid met het jeugdbeleid en de jeugdopleiding binnen onze vereniging.

Ben je enthousiast geworden en past deze profielschets bij jou, stuur dan vóór 31 januari 2022 jouw sollicitatiebrief, inclusief CV, per e-mail naar info@wilhelmina-heerde.nl of per post naar Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina, t.a.v. Jolanda Disselhorst, Griftstraat 8, 8181 VZ HEERDE

Binnen drie weken na bovengenoemde sluitingsdatum zullen alle kandidaten van ons een reactie ontvangen. De sollicitatiegesprekken zullen worden ingepland op het moment dat de situatie het weer toelaat fysiek bijeen te komen. Een proefdirectie is onderdeel van de procedure.