Het orkest staat sinds 2022 onder leiding van René Bos uit Kampen.

Muziek werd René met de paplepel ingegoten en volgens de vader-op-zoon traditie werd hij lid van het Stedelijk Orkest in Kampen. Eerst op trompet, later op es bas en uiteindelijk op trombone.

Door het leiden van het dweilorkest werd zijn interesse in het dirigeren groter en nadat hij een cursus assistent-dirigent bij Wim Rouw (o.a. oud kleinkoper docent van een aantal leden van Wilhelmina) volgde, kreeg dit snel een vervolg aan het conservatorium in Zwolle. Daar heeft René les gehad van Gert Janssen, Thijmen Botma, Alex Schillings en af en toe ook Arnold Span (oud- dirigent van Wilhelmina). Als steunvak studeerde René trombone bij Jilt Jansma.

Het eerste orkest wat René dirigeerde was het Kamper Trompetterkorps dat regelmatig marsoptredens en taptoes verzorgt. Voor deze vereniging arrangeerde hij de muziekstukken en zij wonnen daarmee 2x achtereenvolgens een gouden medaille op het Wereld Muziek Concours.
Daarna dirigeerde hij concertorkesten in o.a. Kampen, Zwolle, Schoonebeek, Harderwijk, Beekbergen en Den Ham.
Momenteel dirigeert René naast Wilhelmina fanfare De Bazuin in Meppel en arrangeert hij regelmatig zowel voor de senioren en de jeugd van het Kamper Trompetterkorps als voor de orkesten die hij dirigeert.