Buitenconcerten 2014

Wilhelmina gaat de buurt in!

Ter afsluiting van het seizoen organiseert het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uitHeerde ook dit jaar weer een aantal buitenconcerten. Voor de muziekvereniging is dit één van de manieren de inwoners te danken voor de (financiële) steun en betrokkenheid. Voor degenen die Wilhelmina nog niet of wat minder goed kennen is een buurtconcert ook een mooie manier om eens nader kennis te maken. 

Op 3 juli wordt de wijk Ossenkamp (bij het appartementencomplex aan de Biezenkamp) in Wapenveld bezocht. Op 10 juli krijgt in Heerde de wijk Bovenkamp (het grasveldje aan de Bornkamp bij de kruising met het fietspad) muzikaal bezoek van Wilhelmina. En tenslotte wordt een week later, op 17 juli,  in de wijk Schotkamp (het speelplein van de brede school De Rhijnsberg) in Heerde het laatste buurtconcert in deze reeks gehouden.

Alle onderdelen van Wilhelmina werken mee aan de buurtconcerten. Elke avond begint het programma om 19.30 uur met een korte rondgang door de buurt, waaraan ook de kinderen uit de wijk mee mogen doen. Vervolgens verzorgen het A-, B- en C-orkest,  onder leiding van de dirigenten Silva Soepboer en Ymkje Hellinga, een muzikaal optreden. En natuurlijk is ook de slagwerkgroep van Wilhelmina, de Percussion Groep Heerde, onder leiding van instructeur Henry Scholten, aanwezig. Tijdens de optredens worden populaire en lekker in het gehoor liggende muziekwerken uitgevoerd en wordt ook het voetbal muzikaal niet vergeten.

3 juli – Appertementencomplex aan de Biezenkamp in Wapenveld
10 juli  – Bovenkamp grasveld bij fietspad oude spoorlijn/hoek Bornkamp te Heerde
17 juli – De Schotkamp (speelplein De Rhijnsburg) te Heerde

De toegang tot deze buitenconcerten is gratis. Aanvang van het programma om 19:30.