Nieuwe Bassdrum opleidingen

Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde beschikt, zoals bekend, over een ruim aanbod als het om muziekopleidingen gaat. Leerlingen worden opgeleid voor het landelijk erkende muziekdiploma (HaFaBra) voor zowel blaas- als slagwerkinstrumenten. Hierbij kiest Wilhelmina bewust voor kwaliteit: de docenten en instructeurs zijn volledig gediplomeerd en hebben niet alleen kennis en ervaring op het gebied van muziek maar ook op pedagogisch gebied.

Naast het feit dat deze opleidingen gunstig geprijsd zijn, worden de leerlingen die voor de opleidingen van Wilhelmina kiezen natuurlijk automatisch lid van een leuke en gezellige muziekvereniging. De jeugd van Wilhelmina gaat, naast de opleiding die wordt gevolgd, ook samen leuke dingen ondernemen, zoals feestjes, muziekkamp en sportactiviteiten. Voor alle opleidingen geldt ook dat de leerlingen zo snel mogelijk samen gaan musiceren in één van de onderdelen van Wilhelmina, want samen muziek maken is heel leuk. Wilhelmina hecht dan ook veel waarde aan haar jeugdleden.

Eén van deze jeugdleden, de elfjarige Esther Scholten, volgt met succes de slagwerkopleiding bij Wilhelmina en is lid van de Percussiongroep. Om ervoor te zorgen dat zij ook muzikaal volwaardig kan deelnemen aan de straatoptredens heeft Wilhelmina speciaal voor haar een junior bassdrum aangeschaft. Deze is onlangs door de voorzitter van Wilhelmina, Henri Gelderman, aan Esther overhandigd (zie foto). De aanschaf van deze bassdrum is mede bekostigd uit de opbrengst van de MuziekMarathon die in 2013 door Wilhelmina is georganiseerd.

De voorzitter van Wilhelmina kondigde verder nog aan dat Wilhelmina, na de zomervakantie, met een speciaal programma, kinderen in de buitenschoolse opvang in Heerde kennis gaat laten maken met muziek.