Het orkest van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina speelt in de eerste divisie en levert een belangrijke bijdrage aan het sociaal-culturele leven in de plaatselijke gemeenschap.

De muzikale ambitie, “het bevorderen en ontwikkelen van amateurmuziek op een zo hoog mogelijk niveau”, staat centraal binnen het fanfare orkest. Dit betekent dat er naast een prettige sfeer (waarbij we respect hebben voor ieders -geloofs-overtuiging), plezier en verenigingsgevoel ook wordt gestreefd naar een verdere kwaliteitsverbetering van het orkest. We organiseren regelmatig nieuwe en soms grootse evenementen. Zo werden er o.a. een aantal keren de Night of the Music georganiseerd met vooraanstaande artiesten als Madeline Bell, Cor Bakker en Laura Fygi. In 2009 en 2011 heeft het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina een grootschalig buitenconcert op en bij het Heerderstrand georganiseerd in samenwerking met diverse andere orkesten, dansgroepen, koren en bands, onder de naam VeluweAmuZant. En in 2019 werd er een prachtig buitenconcert samen met het Cultuurplein Heerde gegeven bij het plaatselijke kasteel Vosbergen.

Het orkest van Wilhelmina repeteert iedere donderdag avond van 19:45 tot 22:00 uur in de theaterzaal van MFA de Heerd onder leiding van René Bos.