Reünie Wilhelmina daverend succes!!

Ruim 50 oud-leden en een oud-dirigent werden  zaterdagmiddag 28 oktober 2017 welkom geheten door voorzitter Henri Gelderman van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde. Een gevarieerd gezelschap wat betreft leeftijd en periode dat men lid was van Wilhelmina, maar met één gemeenschappelijke factor: nog steeds een Wilhelmina-hart.

De sfeer zat er dan ook direct in bij de reünie die Wilhelmina had georganiseerd. Veel blijken van herkenning en spontane gesprekken, waarbij vele verhalen en anekdotes uit de rijke historie van Wilhelmina (opgericht in 1898) aan elkaar werden verteld. In de foyer van de MFA de Heerd had de organisatie een boeiende tentoonstelling ingericht, met vele (zeer) oude foto’s en video’s, krantenknipsels, uniformen en andere attributen uit het archief van Wilhelmina.

Bijzonder was ook dat een groot deel van de reünisten ook nog muzikale herinneringen ophaalden door samen met de huidige leden van Wilhelmina te musiceren. Sommigen hadden al jaren geen instrument meer bespeeld, terwijl andere oud-leden nog steeds muzikaal actief zijn bij een muziekvereniging. Er werd twee maal gerepeteerd in de theaterzaal van MFA de Heerd. De eerste repetitie was meteen al een bijzondere, omdat deze onder leiding stond van voormalig dirigent Bart van den Brink, die van 1979 – 2002 dirigent was van Wilhelmina. Opmerkelijk was dat hij nog heel veel muzikanten bij voornaam kon noemen, maar ook dat hij het vak absoluut nog niet verleerd was. De tweede repetitie stond onder leiding van de huidige dirigent van Wilhelmina, Silva Tichelaar-Soepboer. In totaal werden twee muziekwerken van de Jacob de Haan en twee marsen ingestudeerd.

Na de repetities was er een gezamenlijke broodmaaltijd, waarbij natuurlijk ook weer vele herinneringen uit het Wilhelmina-verleden werden opgehaald. Vervolgens maakten velen nog gebruik van de mogelijkheid de tentoonstelling te bekijken, waarna de slagwerkers van de Percussiongroep het muzikale avondgedeelte opende met een optreden in de foyer. Presentator Ron Groothuis lichtte de uit te voeren muziekwerken op vakkundige wijze toe en verzorgde ook enkele interviews. Het programma werd voortgezet in de theaterzaal met een optreden van het grote Reünie-orkest, afwisselend onder leiding van de dirigenten Bart van den Brink en Silva Tichelaar-Soepboer. De muzikale uitvoering werd zichtbaar op prijs gesteld door het aanwezige publiek. De avond werd muzikaal afgesloten door het A-orkest onder leiding van dirigent Silva Tichelaar-Soepboer. Het orkest voerde enkele prachtige, lekker in het gehoor liggende nummers uit, ondersteund door mooie en toepasselijke filmbeelden.

Na afloop werd in de foyer nog gezellig en lang nagepraat door de reünisten en de andere aanwezigen. Een zeer gezellige dag was daarbij een veel gehoorde reactie. Ook de organisatie was meer dan tevreden en noemde de reünie terecht een daverend succes.

Huisfotograaf Benno Wonink heeft de reunie vanaf het begin tot het eind op foto’s vastgelegd. Het foto-album is hier te bekijken.