Elk jaar presenteren zich alle onderdelen van Wilhelmina tijdens het Verenigingsconcert. Dit jaar is dat op zaterdagavond 3 maart in de theaterzaal van het Dorpshuis in het MFA De Heerd te Heerde. Het programma kent, zoals altijd, voor elk wat wils. Deze avond is uitermate geschikt voor de (groot)ouders, vrienden en bekenden, etc. van de muzikanten en andere belangstellenden, om de vorderingen van de verschillende verenigingsonderdelen en de leden daadwerkelijk te horen en te zien. Het is eveneens een prima gelegenheid voor belangstellende nieuwe leden en/of leerlingen voor een nadere kennismaking met Wilhelmina. De presentatie is deze avond weer in vertrouwde handen van Ron Groothuis.

De Percussiongroep, onder leiding van instructeur Henry Scholten, bijt het spits af met veelzijdige slagwerkinstrumenten en opzwepende Braziliaanse sambamuziek. Het programma voor de pauze wordt afgesloten door de muzikanten van het B-orkest onder leiding van dirigent Rolf Dekkers. Tijdens dit optreden zullen ook de allerjongste muzikanten van Wilhelmina van zich laten horen. Deze onderdelen hebben natuurlijk ook een leuk en aantrekkelijk programma samengesteld

In de pauze wordt een verloting gehouden waarbij mooie prijzen zijn te winnen. De opbrengst van deze verloting is bestemd voor het jaarlijkse studieweekend van het B-orkest. Hierna neemt het A-orkest plaats op het podium. Dirigent Silva Tichelaar-Soepboer heeft ook nu weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Speciale aandacht hierbij voor zangeres Anne Doeleman, die begeleid door het A-orkest van Wilhelmina, een aantal prachtige nummers ten gehore zal brengen. Anne komt uit een muzikaal gezin en is van kinds af aan al bezig met (samen) muziek maken. Zij is 19 jaar en student aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Haar hoofdinstrument is zang, maar zij speelt ook piano, een beetje gitaar en basgitaar. Verder is zij werkzaam als koordirigente.

Datum: zaterdag 3 maart 2018
Tijdstip: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Locatie: MFA de Heerd, theaterzaal Dorpshuis Heerde, Grifstraat 8
Entreeprijs: € 5,00 p.p.; donateurs en Club van 100-eden hebben vrije toegang op vertoon van hun kaart