Mooi concert Wilhelmina en De Lofzang

Door 30 mei, 2017A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Prachtig! Voor herhaling vatbaar! Dat waren enkele veel gehoorde reacties vrijdagavond 16 juni 2017 na afloop van het concert van het Christelijk Mannenkoor De Lofzang en het A-orkest van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina in de Johanneskerk te Heerde.

Beide Heerder verenigingen hadden zojuist een gevarieerd en afwisselend muzikaal programma uitgevoerd. Daarbij was samenwerking gezocht met de talentvolle zangeres Milou Popping, koorlid Rene Nijhof en organist Menno Akse. De presentatie deze avond was in vertrouwde handen van Ron Groothuis.
.
Het A-orkest van Wilhelmina, voor deze gelegenheid onder leiding van dirigent Paul van Dalen, beet het spits af. Daarna was het de beurt aan het Christelijk Mannenkoor De Lofzang onder leiding van dirigent Jacob Schenk en op piano begeleid door Wilco Veldkamp. Maar ook werden werken samen met de solisten, de organist en het publiek uitgevoerd. Terwijl aan het eind van het concert dirigent Jacob Schenk van De Lofzang nog liet horen ook over een geweldige zangstem te beschikken.

Het muzikale programma werd zichtbaar op prijs gesteld door het aanwezige publiek, dat na afloop spontaan alle medewerkenden trakteerde op een staande ovatie.