Feestelijk Nieuwjaarsconcert

Door 19 december, 2017A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Zaterdagavond 13 januari 2018 organiseerde Wilhelmina in de theaterzaal van de MFA de Heerd het Nieuwjaarsconcert. Het A-orkest van Wilhelmina onder leiding dirigent Silva Tichelaar-Soepboer, luidde daarmee het nieuwe jaar 2018 muzikaal en feestelijk in. Het programma werd op deskundige wijze aan elkaar gepraat door sterpresentator Ron Groothuis, die eveneens de te spelen werken van nadere toelichting voorzag.

Op het programma stonden echte klassiekers van het Nieuwjaarsconcert in Wenen, zoals Leichte Cavalerie Ouverture, de Second Waltz en de Radetzki Mars. Maar ook diverse andere, lekker in het gehoor liggende, muziekwerken, werden uitgevoerd. Een mooie muzikale combinatie, die zichtbaar op prijs werd gesteld door het aanwezige publiek.

De voorzitter van Wilhelmina, Henri Gelderman, keek alvast vooruit en schetste de vele activiteiten van Wilhelmina in 2018. Het jaar waarin Wilhelmina het 120-jarig jubileum viert. Verder bestaat de percussiongroep van Wilhelmina 60 jaar en ook aan dat jubileum zal in 2018 aandacht worden besteed. Orkestlid Daisy de Wilde blikte aan de hand van een aantal leuke foto’s nog even terug op het verenigingsjaar 2017, waarin Wilhelmina aan veel activiteiten muzikale medewerking verleende, maar ook zelf diverse evenementen organiseerde.

Hierna brachten orkestleden en publiek gezamenlijk een toost uit op het nieuwe jaar en bleven alle aanwezigen gezellig napraten onder de prachtige muzikale klanken van Misty Jazzcombo uit Apeldoorn.