Het Mysterie is afgerond…………….

Door 15 januari, 2017B orkest, Nieuws, Wilhelmina

Vorig jaar net voor de zomervakantie besloten de beide Heerder fanfarekorpsen Soli Deo Gloria en Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina de handen inéén te slaan om een grootschalig kinderconcert te organiseren met aansluitend de mogelijkheid om proeflessen te volgen.

Er kwam een mooie samenwerking op gang binnen de projectgroep en al snel waren negen van de elf basisscholen in Heerde en Wapenveld enthousiast om mee te werken aan het Mysterie van het Verdwenen Geluid. In januari is er op de scholen aan het project gewerkt en zijn deze scholen door een muziekensemble bezocht, waarna op vrijdagavond 3 februari het interactieve kinderconcert plaatsvond De theaterzaal in MFA de Heerd barstte twee maal bijna uit z’n voegen. Een enorm succes want er schreven zich nadien ongeveer negentig kinderen in voor de tien gratis proeflessen.

In april zijn de proeflessen begonnen en deze zijn op zaterdagmiddag 17 juni afgesloten met een heus concert door de kinderen. Heerde en Wapenveld mogen trots zijn op al deze kinderen want wat hebben ze al veel geleerd de afgelopen weken!

Wilhelmina en SDG willen alle vrijwilligers die zich wekenlang hebben ingezet, de docenten, de scholen, de sponsoren en natuurlijk de kinderen en hun ouders enorm bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Beide verenigingen hopen natuurlijk dat ze de kinderen hebben kunnen enthousiasmeren in het maken van muziek en dat zij zich aanmelden als lid bij één van deze twee verenigingen. Meer informatie hierover op onze website vind je HIER en mocht je je willen aanmelden als lid vind je hier een aanmeldingsformulier.

Het project en deze samenwerking eindigen voor nu, maar de kans is groot dat beide verenigingen het over een aantal jaren nog een keer zullen herhalen.