Gerben Kralt nieuwe dirigent A-orkest Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina

Door 17 december, 2019A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Na het vertrek van dirigente Silva Tichelaar- Soepboer is onze sollicitatiecommissie de uitdaging aangegaan de ontstane vacature naar de wensen van het A-orkest in te vullen. Daar is de commissie naar ons idee zeker in geslaagd en wel in de persoon van onze interim-dirigent Gerben Kralt. Met hem hebben we de afgelopen periode al een prettige samenwerking mogen ervaren.

Naar ons idee hebben we aan Gerben een positief ingestelde dirigent, die dankzij zijn heldere en gedreven uitleg van de te spelen muziek in staat is om jong en oud te motiveren en te enthousiasmeren.  Hij beschikt over een gezonde dosis humor en heeft een heldere visie op het doorontwikkelen van het A-orkest. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren het beste uit ons orkest weet te halen. Gerben zal zich daarnaast ook gaan inzetten bij het ontwikkelen en uitvoeren van het jeugdbeleid en de jeugdopleiding binnen de vereniging.

Gerben Kralt is 31 jaar, woonachtig in Elburg en is in het dagelijks leven trompettist bij de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (1 van de 3 fulltime beroepsorkesten binnen de landmacht), trompetdocent van zo’n 20 jonge trompettisten en dirigent bij diverse (jeugd)orkesten door het gehele land. Met de Floraband uit Rijnsburg behaalde hij de WMC-titel in 2017 in het hoogste afdeling onderdeel mars.

Afgelopen donderdag heette voorzitter Henri Gelderman Gerben van harte welkom en zowel Gerben als de vereniging kijken uit naar de samenwerking de komende jaren.

Ons eerstvolgende optreden onder leiding van Gerben Kralt is tijdens ons Nieuwjaarsconcert, in samenwerking met de gemeente Heerde, op donderdag 9 januari.