Dirigente Silva Tichelaar- Soepboer neemt afscheid van Wilhelmina 

Door 13 september, 2019A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Na ruim acht jaar met enorm veel enthousiasme en vakkennis het orkest van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina te hebben gedirigeerd, neemt dirigent Silva Tichelaar- Soepboer afscheid van de Heerder muziekvereniging.

In oktober zal Silva met zwangerschapsverlof gaan om een tweede kindje binnen haar gezin te verwelkomen. Voor de zomervakantie maakte ze bekend dat ze de keus heeft gemaakt de vereniging helaas te gaan verlaten. Zij heeft een dirigentschap aangeboden gekregen bij een mooi orkest dicht bij haar Friese woonplaats, wat uiteraard i.v.m. de gezinsuitbreiding en haar baan binnen één van de defensieorkesten begrijpelijk is.

Wilhelmina heeft met Silva een prachtige periode beleefd, waarbij haar spontaniteit een enorme indruk achterlaat binnen de vereniging. Als jonge dirigente pakte ze gelijk bij haar aantreden in het voorjaar van 2011 de muzikale leiding van het grootschalige evenement Veluwe Amuzant op, waarbij ze het projectorkest bestaande uit de drie Heerder muziekverenigingen en het grote samengestelde koor direct voor zich wist te winnen en tevens deskundig wist te leiden.

Na Veluwe Amuzant hebben we vele mooie activiteiten en prestaties onder haar leiding als orkest kunnen vormgeven. We zullen haar als dirigente en, niet te vergeten, als persoon missen!

Dirigent Gerben Kralt uit Elburg zal het orkest na ingang van haar zwangerschapsverlof gaan dirigeren. Gerben dirigeert het concert dat Wilhelmina samen  met Christelijk Harmonieorkest De Bazuin uit Zwolle en de Percussiongroep van CMH uit Hattem op vrijdagavond  15 november in De Heerd organiseert.. In de  komende maanden gaat Wilhelmina de uitdaging aan op zoek te gaan naar een definitieve opvolger van Silva.

Uiteraard laten wij Silva na al die mooie jaren van samenwerking niet met stille trom uit Heerde vertrekken. Wij nodigen daarom alle belangstellenden uit om tijdens haar laatste repetitie met het orkest op donderdagavond 26 september a.s. in de theaterzaal van De Heerd (aanvang 19:45 uur) aanwezig te zijn. Rond  21.00 uur zullen we dan onder het genot van een  drankje afscheid van haar nemen.