Aankondiging Harmonie meets Fanfare

Door 1 november, 2019A orkest, Nieuws, Wilhelmina

Het begint weer kouder te worden buiten en de klok is weer verzet, de herfst is gekomen. Tijd voor warmte, gezelligheid en mooie muziek! Op vrijdag 15 november zullen Christelijk Harmonieorkest De Bazuin Zwolle en Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde een prachtig dubbelconcert geven.

De Bazuin Zwolle bestaat al ruim 90 jaar en telt circa 60 leden in het concertorkest. In 2018 werden zij kampioen in de 3e divisie op de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen.
In 2020 streven zij naar het kampioenschap in de 2e divisie. Normaal spelen zij o.l.v. Silva Tichelaar-Soepboer, momenteel is zij met zwangerschapsverlof, dus speelt De Bazuin deze avond o.l.v. Wilbert Zwier.

Het orkest van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina is een actief en ondernemend orkest welke al 120 jaar deel uit maakt van de Heerder gemeenschap. Binnen en buiten de gemeentegrenzen maken zij muziek op ambitieus niveau (1e divisie). Het orkest van Wilhelmina staat sinds het vertrek van Silva Tichelaar- Soepboer tijdelijk onder leiding van Gerben Kralt. Zij zijn inmiddels een aantal weken samen aan het werk om u een afwisselend programma voor te kunnen schotelen op deze unieke avond.

Een fanfareorkest en een harmonieorkest, hoe komen die bij elkaar?
Het Dubbelconcert is een idee van dirigente Silva Tichelaar-Soepboer (die beide orkesten heeft gedirigeerd) en enkele leden die bij beide orkesten musiceren. Een unieke samenwerking tussen een fanfare- en een harmonieorkest, twee orkesten met verschillende klanken en stijlen die samenkomen in een avondvullend programma.

Naast deze mooie samenwerking zal ook Wilhelmina lid, Luuk van Raalten, deze avond zijn HAFABRA D examen afleggen. Uniek voor zowel de orkesten als het publiek om dit te beleven! Voor Wilhelmina is het in ieder geval de eerste keer om een D- examenkandidaat te mogen begeleiden. U zult verstelt staan van zijn beheersing van de vele slagwerkinstrumenten. Zijn examen, waarvoor hij beoordeeld wordt door een examencommissie, zit door het hele programma verweven en ook de Bazuin en de percussiegroep van de Christelijke Muziekvereniging Hattem (waar Luuk ook deel van uitmaakt) werken hier graag aan mee.

U leest het, het belooft een prachtige muzikale avond te worden voor jong en oud, we hopen u hierbij voldoende enthousiast te hebben gemaakt om in het publiek plaats te nemen.

Vrijdag 15 november

MFA de Heerd, Griftstraat 8, Heerde

Entree € 7,50

Aanvang 19.30 uur