Het A orkest van Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina maakt muziek op een ambitieus niveau in de eerste divisie. We nemen regelmatig deel aan concoursen maar naast serieus muziek maken is er ook voldoende ruimte voor ontspanning. We zijn een ondernemende vereniging en organiseren regelmatig concerten en evenementen, waaronder een aantal Night of the Music met vooraanstaande artiesten als Madeline Bell, Cor Bakker en Laura Fygi. In 2009 en 2011 heeft het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina een grootschalig buitenconcert op en bij het Heerderstrand georganiseerd in samenwerking met diverse andere orkesten, dansgroepen, koren en bands, onder de naam VeluweAmuZant. Het orkest telt 45 leden. Door veel aandacht te besteden aan de opleiding van onze jeugd hebben we een relatief jong orkest. Ons repertoire is daar ook voor een deel op afgestemd. Naast de ‘serieuze’ concerten geven we regelmatig optredens met een minder formeel karakter waar muziekwerken van films, bands en artiesten worden gespeeld en waarbij regelmatig samenwerking met een band of dansgroep wordt gezocht.

Dirigent Gerben Kralt
Gerben, woonachtig in Elburg, begon op 7-jarige leeftijd met het spelen van cornet. Vanaf zijn 13e studeerde hij aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Op zijn 18e werd hij aangenomen als Eb cornettist bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, waar hij tot 2012 actief was.
Naast het A-orkest van Wilhelmina dirigeert Gerben drie andere A-orkesten en twee jeugdorkesten. Met een van deze orkesten, de Floraband uit Rijnsburg, behaalde hij in 2017 de WMC-titel in de hoogste afdeling op het onderdeel mars.
Naast dirigeren zet Gerben zich veel in voor jonge muzikanten. Zo’n 20 jonge trompettisten hebben trompetles bij hem.
Dit alles combineert hij met een baan bij de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, een van de drie fulltime beroepsorkesten binnen de landmacht. Als zijn agenda het toelaat is hij tevens nog actief als freelance trompettist.

Het A orkest van Wilhelmina repeteert iedere donderdag avond van 19:45 tot 22:00 uur.